Extension – Bramley

This converted pig-barn dwelling had no visual connection to its garden due to the restrictions of the original planning consent which dictated only the original small window openings be used.

The garden room therefore had the potential to offer a contrast to the enclosed spaces within the house. A cantilevered beam in the roof structure means that there is no structural support required at the corner. The removal of a visually intrusive post means that panoramic views across the garden can be maximised.

The specification of engineered-timber argon-filled sliding screens allows the space to be completely open to the garden in the summer whilst remaining warm and comfortable during the winter.

Contact us
  • Client:

    Private

  • Location:

    Bramley

  • Type:

    Residential, Extension